ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουναπό 140 ως 300 σχολές και τμήματα ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού και το συνδυασμό μαθημάτων που θα επιλέξουν να εξεταστούν.

Στη Γ’ Λυκείου οι μαθητές έχουν να επιλέξουν από τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής.

Οι μαθητές  που θα διεκδικήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα  μπορούν να διαλέξουν 4 ή 5 μαθήματα που θα παρακολουθήσουν και θα εξεταστούν. Εάν δώσουν εξετάσεις  σε 4 μαθήματα θα είναι υποψήφιοι σε ένα επιστημονικό πεδίο. Εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν και σε ένα επιπλέον μάθημα. οι υποψήφιο ανεξάρτητα από την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικών Σπουδών).

Συνολικά το ωρολόγιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 32 διδακτικές ώρες την εβδομάδα στην Γ’ τάξη του Ημερησίου ΓΕΛ και 25 ώρες στην Δ’ τάξη του Εσπερινού ΓΕΛ.

Log in